Cestičky

Banner

Přihlášení

Podporují nás

Aktivity Hnutí Brontosaurus Podluží, základního článku Hnutí Brontosaurus Brďo Vlkani a základního článku Hnutí Brontosaurus Brďo Ayhuazca jsou celoročně podporovány Jihomoravským krajem. Děkujeme za podporu.

Dekorace - lístky

Setkání BRĎO a Den Země na Valech 2011

Jako každý rok, chystám i letos oslavy svátku Dne Země spojené se Setkání brontosauřích a dalších oddílů v Mikulčicích. Pro členy našich oddílů i pro veřejnost je přichystán víkend s bohatým programem. Letošní téma je Zvířata v lese.

Oslavy se uskuteční ve dnech 15. - 17.4.2011 a to v prostorech klubovny Brontosaura v Mikulčicích a především pak v prostoru památníku Velké Moravy - Valy u Mikulčic, neboli na Vykopávkách.

p1050386k

Pro oddíly

Oddílový program bude jako již tradičně rozprostřen na celý víkend. A tak již v pátek se můžete těšit na společnou velkou hru v Břízkách, která celé setkání
otevře.

V sobotu dojde hned ráno k vyhlášení vítězů právě probíhajícího ročníku soutěže oddílů Duhové střípky. A pak už se uskuteční klání jednotlivých účastníků o titul BRĎáka roku v soutěžních stezkách. Letos jsou pro vás
přichystány celkem tři. Již tradiční přírodovědná, letos zaměřená na faunu lužního lesa. Stezka lanová, která vám umožní vyzkoušet si život zvířat v korunách stromů. A nakonec stezka "Co chutná zvířatům", ve které zjistíte, co všechno zvířata v lese pojídají. Kromě soutěžních stezek pak budou připraveny také stánky s tvořivými, pohybovými a přemýšlecími aktivitami, které se budou také započítávat do celkového hodnocení.

j
Po té, co budou stezky ukončeny pro vás budou přichystány zajímavé exkurze do okolí. Půjde jednak o přírodovědné vycházky do přírodního parku Mikulčický luh a také o ukázky tradičních řemesel a činností.

A večer se můžete těšit na táborák s vyhlášením výsledků stezek a vyhlášením celkových vítězů soutěže BRĎák roku. Kromě toho se můžete těšit na zpívání s
kytarami a další program.

Neděle bude ve znamení odpočinkových aktivit a her. Zároveň proběhnou rozhovory s adepty na ocenění Duhového přírodovědce BRĎO. Tedy ocenění pro ty,
kteří mají přehled o přírodě, její ochraně a sami k ní aktivně přispívají svým chováním. A odpoledne se můžete těšit na divadelní představení.

Pro veřejnost

Oslavy Dne Země se snažíme maximálně otevřít pro účastníky z řad nejširší veřejnosti. V rámci sobotního programu se tak můžete vzít své děti, které nechodí do žádného z našich oddílů, aby se účastnili výše zmíněných soutěžních stezek a tvořivých stánků. Během dne si také budete moci vyjít na některou z  přírodovědných vycházek do blízkého lesa. Přichystán bude také Ekostánek s množstvím informačních letáčků z obalsti ekologie a také možnost zakoupit si Fair Trade vyrobky. V přilehlém šapitó bude možné také shlédnout výstavu výtvarné soutěže Máme rádi přírodu.

p10504079
Stejně tak vás uvítáme na večerním táboráku, pokud si chcete zazpívat písničky
a užít slavnostní nálady a předávání cen.

A konečně v neděli můžete navštívit divadelní představení Sindibádova dobrodružství divadla Koráb. Půjde o loutkovou pohádku na motivy příběhů Tisíce a jedné noci a stejnojmenného filmu.

Kdy a kam přijít?

  • Začátek setkání oddílů: 15.4. 19:00 klubovna
  • Začátek sobotního programu na Valech: 16.4. 9:30 Památník VM
  • Přírodovědné a další exkurze: 16.4. 15:30 Památník Velké Moravy
  • Divadelní představení: 17.4. 13:45 Kulturní dům Mikulčice.

© 2010 ZČ HB BRĎO Ayhuazca, RC Podluží, ZČ HB BRĎO Vlkani a ZČ HB Uroboros a autoři jednotlivých článků.