Cestičky

Banner

Přihlášení

Podporují nás

Aktivity Hnutí Brontosaurus Podluží, základního článku Hnutí Brontosaurus Brďo Vlkani a základního článku Hnutí Brontosaurus Brďo Ayhuazca jsou celoročně podporovány Jihomoravským krajem. Děkujeme za podporu.

Dekorace - lístky

Zachraňme pohádku! (Příměstský tábor 13.-17.8.2012)

Neděle, 12. srpna, 22:03

V hlavě mám asi tak sto dvacet milionů katastrofických scénářů ohledně zítřejšího prvního dne. Prvního dne dlouho připravovaného příměstského tábora Zachraňme pohádku! Nechce se mi ani pomyslet, co všechno by se mohlo pokazit. Třeba nikdo nepřijde. Vypnou elektřinu, bude pršet, všichni vedoucí a instruktoři zaspí, nebudeme mít dost toaletního papíru…

sejmout0003

 

Pondělí, 13. srpna, 17:53

Zvládli jsme to. První den je úspěšně za námi. A žádná z mých temných předtuch se nevyplnila. Myslím, že děti byly nadšené. S velkou slávou jsme pomáhali Bobovi a Bobkovi, králíkům z klobouku. V příštích dnech bude dobrodružství pokračovat: ještě musíme osvobodit myslivce a zachránit tak Karkulku s babičkou, pomoct Žofce najít ztracená zvířata v zoo, vyléčit Machovo hadí uštknutí a vypátrat kouzlené sluchátko; a poslední den konečně zničit původce všeho špatného a pošramocených pohádek: zlého černokněžníka!

sejmout0005

Pátek, 17. srpna, 17:31

Příměstský tábor skončil. Už můžu jenom hodnotit, bilancovat a dohadovat se o jeho úspěšnosti. A samozřejmě děkovat všem, kteří první ročník příměstského tábora pomohli uskutečnit: vstřícným rodičům a dětem, školní jídelně a paní Otáhalové, Petrovi Novotnému za vytvoření plakátku, externistům za pomoc při hrách a při závěrečné honbě, mým souputníkům-vedoucím, kteří nikdy neváhali obětovat čas a energii a samozřejmě i našim kuchařům a hospodáři.

sejmout0013

Nabízím ještě pár perliček:

- Nejzábavnější činností bylo určitě stavění mostů v nedodělaném školním bazénu (naše hry utrpěly).

- Všechny děti jsou velice muzikální. Zpívá jim to jedna báseň, s kytarou i bez kytary.

- V Čejkovicích roste mnoho budoucích herců, režisérů a scénáristů, jak jsme viděli podle scének na motivy Karkulky.

- Soudě podle jejich originálně nastříkaných triček jsou mezi námi i zdatní výtvarníci.

- Nejoblíbenějším tattoo motivem se stala námořnická kotva.

- Děti lze spolehlivě zaměstnat a uklidnit jídlem.

- V zoo nás nejvíc nadchl lev. A klokani.

sejmout0033

sejmout0034

© 2010 ZČ HB BRĎO Ayhuazca, RC Podluží, ZČ HB BRĎO Vlkani a ZČ HB Uroboros a autoři jednotlivých článků.