Cestičky

Banner

Přihlášení

Podporují nás

Aktivity Hnutí Brontosaurus Podluží, základního článku Hnutí Brontosaurus Brďo Vlkani a základního článku Hnutí Brontosaurus Brďo Ayhuazca jsou celoročně podporovány Jihomoravským krajem. Děkujeme za podporu.

Dekorace - lístky

v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);}

V neděli 29. 9. 2013  
Odkud a v kolik:

  • z Mikulčic od klubovny v 9.00
  • z Lužic od školy v 9.20,
  • lze dohodnout i jiné místo nástupu do autobusu.  

Návrat: v podvečer do 17.00.  

Program:

Návštěva a prohlídka obce Jevišovka s tradiční vesnickou architekturou moravských Chorvatů v etnografických souvislostech. Dále vybrané lokality zahrnují seznámení s ochranou přírody, významnými druhy flóry a fauny. Tentokrát je v plánu návštěva:  

  • v etnografického muzea Chorvatský dům,
  • oleksovické mokřiny – mokřadní společenstva rákosin a fragmentů měkkého luhu,
  • v oleksovického vřesoviště – pískomilná vegetace s vřesem a břehulí,  
    příp. dle zájmu a časových možnost lze zařadit také návštěvu:
  • židovského hřbitova v Miroslavi.  

Exkurze jsou určeny široké veřejnosti, vedoucím oddílů a kroužků, pedagogům, členům přírodovědných klubů a dalším zájemcům o přírodní i jiné zajímavosti regionu a místní přírodní a kulturní dědictví.  Vybavení: doporučujeme vybavit se obutím a oblečením do terénu a také svačinou!
Poplatek za účast 150,– Kč (100,– Kč studenti) zahrnuje dopravu, lektora a materiály k navštíveným místům. Vstupné do muzea a jiná místa dle rozšířeného programu si účastníci hradí sami.

72 Normal 0 false 21 false false false CS X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-bidi-language:HI;}

© 2010 ZČ HB BRĎO Ayhuazca, RC Podluží, ZČ HB BRĎO Vlkani a ZČ HB Uroboros a autoři jednotlivých článků.